EN
Ismerős történet

Ismerős történet

Gólem Színház

Színházi előadás

Időpontok

David Ives: Ismerős történet

Utolsó előadás: 2023. április 17.

Játsszák:

Ruth: RADNAY CSILLA
Jack: SCHMIED ZOLTÁN

Dramaturg: NÉMETH VIRÁG
Díszlet- és jelmeztervező: GYARMATI DÓRA
Műszaki vezető: NÁDASI IVÁN
Produkciós vezető: MARCSA BARBARA
Produkciós asszisztens: RÁCZ LILI
A rendező munkatársa: KERN DÓRA

 David Ives amerikai drámaíró kétszereplős színdarabja mindannyiunk számára ismerős történetet mesél el. Ismétlődő viták, áthághatatlan íratlan szabályok, piti játszmák, egyetértés, szerelem. Min múlik, hogy hogyan alakul párkapcsolatunk? Elkerülhetetlen a szomorú befejezés?

A darab különleges szempontból vizsgálja a párkapcsolatok buktatóit. Hiába ugyanis a nagy boldogság, ha a vallás utunkban áll. Lehet-e boldog egy zsidó lány egy német fiú mellett – akkor is, ha valójában mindketten amerikaiak?

David Ives színműve most először lesz látható magyar színpadon.

Tartalom:

Ruth harmincas New York-i zsidó értelmiségi lány. Magas. Vékony. Szeretne megházasodni és gyereket szülni. Együttél szerelmével, Jackkel, aki negyvenes New York-i tanár. Magas és vékony és imádja barátnőjét, Ruthot. Nem zsidó, nem szeretne megházasodni és nem akar gyereket. Ruth születésnapja van és nagy bulira készülnek. Minden adott egy tökéletes estéhez, ami azonban egyáltalán nem úgy végződik, mint ahogy indul. A színdarab első felvonásában megismert kedves emberek pillanatok alatt fordulnak szembe egymással, amikor kiderül, az igazán komoly kérdésekben áthidalhatatlan szakadék van közöttük. Elég lehet-e a szerelem ahhoz, hogy vallás, család, hagyomány, kultúra, mind-mind csak második helyre kerüljenek az életben?

 

Időpontok

Betöltés...